Βιογραφικό

Νικόλας Μπαντόιας

Ο Νικόλας Μπαντόιας , είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1988 στην Κοζάνη. Έζησε στα Γρεβενά και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης .Έζησε στην Κομοτηνή κατά την διάρκεια των φοιτητικών σπουδών του.

Μετά την λήξη της στρατιωτικής του θητείας το 2012, ακολούθησε η άσκηση του στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Από το 2013 είναι ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , ενώ δραστηριοποιείται στον τομέα της μάχιμης δικηγορίας , ασχολούμενος κυρίως με θέματα αστικού , εμπορικού και διοικητικού δικαίου στην Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία.

Από το 2016 διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , ενώ μέχρι και σήμερα συμμετέχει ως συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του πρώην δημάρχου Γρεβενών , Αθανάσιου Ζιώγα.

Το 2014 και το 2019 , συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος , με τον συνδυασμό «Μαζί Συνεχίζουμε» , του πρώην Νομάρχη και Δημάρχου Γρεβενών , Δημοσθένη Κουπτσίδη. Το 2018 , συμμετείχε ως υποψήφιος , στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , στηρίζοντας τον νυν γενικό γραμματέα το Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , Πέτρο Σαμαρά.

Αποτελεί έναν από τους πρώτους διαπιστευμένους διαμεσολαβητές στην Ελλάδα , έχοντας ολοκληρώσει από το 2014 την εκπαίδευση του στο Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος του τίτλου ADR Group Accredited Civil & Commercial Mediator του ADR Group του Λονδίνου, σε θέματα αστικού και εμπορικού δικαίου. Από το 2015 είναι πιστοποιημένος διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Υ.Δ.Δ.Α.Δ.)
Επιπρόσθετα , από το 2020 είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του πρώτου ελληνικού Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών , συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πραγματεύεται ζητήματα ηλεκτρονικού εγκλήματος , ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και ζητήματα προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και γαλλικά και είναι άριστος χειριστής των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.